ÖLÜ OZANLAR DERNEĞİ | Nancy H. Kleinbaum

Ölü Ozanlar Derneği 


Dar düşünceleri, tutuculuğu, sorgulanmadan kabul edilen inançları kaleme almasıyla ölü ozanlar kendimi gerçek anlamda sorgulatan bir kitap oldu. çok taze bitti ve ilk düşündüğüm "ben ne istiyorum." idi.
Fazla insanları takmıyor gibi  gözüksemde, o ne der? bu ne der? ailem nasıl mutlu olur? hep düşündüğüm şeyler oldu ve şuan farkettim ki mutlu olsunlar diye kendimden bir çok şeyden vazgeçmişim.



  Ailelerimizin baskısından uzak, tutkularımızı özgür bir şekilde yaşamak ve elde etmek için yaşamın her anının ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışan bir okul, ölü ozanlar. Hepimiz özgür bir şekilde doğuyoruz ancak hep başkalarının kontrolü altında yaşamımızı sürdürüyoruz. Onların bizim hakkımızda düşündüklerine göre yönleniyoruz veya kararlar alıyoruz.  Welton akademisi öğrencileri okula yeni gelen edebiyat öğretmenleri Keating ile birlikte hayatın kısa bir macera olduğunu ve "anı yaşamaları"  gerektiğini anlarlar. Bu süreçte aileleri ve kendi benlikleriyle yaptıkları çatışmayı,  kendi gelecekleri ve hayatları hakkında söz sahibi olmak istemeleri uğruna verdikleri mücadeleyi aynı zamanda güçlenen dostluklarını okuyoruz.


Çok güzeldi arkadaşlar:c Sizi arada düşüncelere daldıran bazen gülümseten bazende dudak burkan bir kitaptı.  133 sayfa, kısa ama herkesin kendinde bir şeyler bulabileceğini düşünüyorum. okuyuncada çok gaza gelmemek ile birlikte gecikmeyelim, anı yaşayalım! :') 

5/5 📚📚📚📚📚  battaniye altında elde sıcak içecekle birlikte kitap tamda bu havalara göre.  Filmindede aynı pozisyonda yatağa gömülmek istiyorum.




carpe diem! arkadaşlar, öpüldünüz. :>

🍁"sözcükler ve fikirler dünyayı değiştirebilecek güce sahiptir."

🍁"başka bir şekilde düşünmeye zorlayın kendinizi, yanlış yada aptalca olduğunu bilseniz bile..."
🍁"kendi sesinizi bulmaya uğraşmalısınız..."






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder